LOS DOLSES WEATHER
  • English
  • Dutch

+34 618 820 651

Oktober 2022

Remco Evenepoel gaat verhuizen naar... Alicante

Als Remco Evenepoel (22) en zijn kersverse bruid (Oumi) volgende week naar Alicante verhuizen, zullen ze van heimwee weinig last hebben. De vele Belgen die in en rond de stad aan de Costa Blanca wonen, verwelkomen de wereldkampioen wielrennen met open armen. "De gezondste lucht van Europa, 325 dagen per jaar zon en op restaurant de helft goedkoper”

 

Een stukje België aan de Costa Blanca. Zo kun je de regio rond Alicante omschrijven. Sinds vorig jaar staat ons land op kop in het klassement van de buitenlandse immo-aankopen in de provincie Alicante. Daarmee steken we voor het eerst in de geschiedenis de Britten voorbij – straf, want die zijn met zes keer zo veel als wij. In totaal gaat het om zo’n 100.000 Belgen die permanent of voor langere tijd verblijven in de regio, het bewoonsaantal van een stad als Leuven. "Mijn vrouw en ik hebben al tien jaar een immokantoor in de provincie Alicante”, zegt Steve Belis (41) van Lavanda Real Estate. In het begin vormden Belgen de helft van ons cliënteel, tegenwoordig is dat al 80%. En nog een belangrijke verschuiving, allicht door de torenhoge prijzen in België: terwijl het vroeger bijna altijd om tweedeverblijvers ging, zien we nu steeds meer mensen die alles verkopen in België en definitef willen verhuizen. Vorige week stonden we een beurs in Gent, ongeveer de helft van de 110 gezinnen die we hebben gesproken hebben, had plannen in die richting. Geen idee of het heeft meegespeeld in Evenepoels beslissing om een optrekje te kopen in Alicante, maar het leven is effectief een pak goedkoper in Spanje. "Voor een autoverzekering betaal je ongeveer een kwart van de prijs die je in België betaalt”, zegt Steve Belis. Ik woon met mijn vrouw en onze twee kinderen in een ruime villa en ik betaal 85€ per maand voor de elektriciteit, terwijl de airco toch grote delen van het jaar aanstaat. Mijn vader is ook naar hier verhuisd en zei het me onlangs nog: " Gelukkig ben ik hier komen wonen, want in België had ik alle rekeningen niet meer kunnen betalen met mijn pensioen"

Alicante is een trendy stad, zegt Steve Belis, je vindt er zowel mooie winkelstraten met hippe boetieks en toffe bars als grote shopping- en outletcentra. De "plaza’s” zijn stuk voor stuk supergezellig,het is hier echt heerlijk leven. Het enige wat we niet hebben, is het typische Belgische slechte weer,maar dat heb ik in die 10 jaar nog maar weinig gemist!