LOS DOLSES WEATHER
  • English
  • Dutch

+34 618 820 651

Augustus 2019

Waarom kopen in Spanje?

1) Klimaat

Ongetwijfeld zijn er veel Belgen en Nederlanders naar Spanje verhuist omdat ze het gehad hebben met het grijze, koude, regenachtige weer en liever in een land en regio willen wonen waar men gemiddeld 320 dagen zon heeft per jaar. Op veel plaatsen langs bijvoorbeeld de Middellandse Zee en op de Balearen zijn de winters mild met aangename temperaturen, en kan men spreken van een heerlijke lente en rustige herfst maar kan het in de zomer behoorlijk warm worden. Het is dan ook helemaal geweldig om zoveel mooie, zonnige en warme dagen te hebben waarbij als het dan regent men nog steeds kan spreken van "Spaanse regen" die toch nog net wat aangenamer kan zijn dan de Noord Europese regen (ook omdat deze buien vaak kort maar krachtig zijn)

2) Cultuur en natuur

Spanje staat met 44 monumenten en natuurgebieden als nummer 3 op de lijst van UNESCO en dat is toch wel een opmerkelijke prestatie. Zo is er altijd wel wat te bekijken als je even in de auto stapt en, net zoals de Spanjaarden zelf, op vakantie gaat in eigen land. Van de Moorse cultuur in het zuiden naar Gaudi in het oosten en de overweldigende en prachtige natuur van de Mar Menor (Costa Calida), een bezoek aan Cartagena (de oudste stad) is ook een echte aanrader.Zo blijft Spanje één van de landen waar je elke vakantie wel iets anders kunt beleven en bekijken en waar je bijna nooit op uitgekeken raakt. 

3) Gastronomie

Spanje is het land van de Middellandse Zee keuken en bekend van de... paella, maar er is nog zoveel meer waardoor de levensverwachtingen in Spanje hoger liggen dan in de Lage Landen. Tapas, pinchos, verse vis (marisco), verse goenten en fruit... er is voor elk wat wils! Tel daarbij de vele goede restaurants (waarvan verschillende met Michelin ster) en het feit dat men lekker lang de tijd neemt om uitgebreid te tafelen, dan weet je dat de gastronomie hier alle dagen een feest is. Lekker lang genieten op een terrasje aan het water terwijl het dagelijkse leven aan je voorbij gaat is één van de dingen die in Spanje centraal staan.

4) Betaalbaar

Wonen in Spanje hoeft niet veel geld te kosten, omdat de vaste kosten hier enorm meevallen. Te beginnen in de supermarkten, waar héél veel artikelen beter geprijsd zijn dan in Belgie en Nederland. Dit is ook te merken aan het benzinestation waar het vullen van je benzine/diesel tank véél goedkoper zal zijn. Taksen, belastingen, verzekeringen, etc zijn beduidend lager, maar ook de restaurants zijn vele malen goedkoper dan bij ons in de Lage Landen.

5) Spaanse taal

Voor velen onder ons in het spreken van het Spaans iets geweldigs. Het is niet alleen een mooie taal om te spreken maar ook prettig om naar te luisteren. Deze taal aanleren is een fluitje van een cent, want zonder het goed en wel te beseffen kennen we eigenlijk meer woorden dan we zelf weten, of wie heeft er nog nooit gehoord van: Hola, mañana, muchas gracias of tranquilo? Het spreken van het Spaans is absoluut aan te bevelen als je naar Spanje verhuist. Het zorgt er niet alleen voor dat je leuker zult wonen tussen de Spanjaarden, maar er zal ook een wereld voor je opengaan als je alles en iedereen beter begrijpt.

Vliegveld Alicante-Elche

De Airport Council International (ACI), een internationaal orgaan dat de kwaliteit van de luchthavens wereldwijd in de gaten houdt en waarbij vrijwel alle luchthavens zijn aangesloten, kende het vliegveld van Alicante-Elche een belangrijke onderscheiding toe.

Het vliegveld wordt beschouwd als het allerbeste op het gebied van dienstverlening in de categorie van vliegveld tussen de 5 en 15 miljoen reizigers per jaar. De zogenaamde Airport Service Quality (ASQ) prijzen, staan internationaal heel hoog aangeschreven. De onderscheidingen worden gebaseerd op resultaten van enquetes en ondervragingen van reizigers over verschillende aspecten van het reizen per vliegtuig. De factoren waarop beoordeeld wordt zijn onder meer het gemak om het vliegtuig te bereiken vanuit de vertrekhal, het aanbod van winkels en horeca, hygiëne, enz...

Het is de eerste keer dat het vliegveld van Alicante-Elche deze onderscheiding krijgt, nadat men in 2013 toetrad tot het kwaliteitsprogramma van de ACI.

Hogesnelheidstrein AVE Alicante-Madrid

De lowcost versie van de hogesnelheidstrein AVE, ook wel EVA genoemd, kan vanaf januari 2021 tussen Madrid en Alicante rijden. Dat werd recentelijk bevestigd door de regering. De prijzen voor de reis tussen de provinciehoofdstad en Madrid zal gemiddeld tussen de 30 en 50 procent goedkoper worden. De treinen waarmee de verbinding wordt uitgevoerd zullen anders zijn dan de huidige AVE-treinen. Zo zal er geen cafetaria in de EVA-treinen aanwezig zijn, waardoor er meer zitplaatsen zijn en de prijzen dus omlaag kunnen. De reistijd blijft dezelfde en de snelheid van de treinen dus ook. Wel zal er een bagagelimiet komen en wordt extra bagage apart in rekening gebracht.